Entreprenörsrådet utgörs av noga utvalda entreprenörer inom olika områden, samtliga passionerade av entreprenörskap. De tar del av alla kvalificerade ansökningar och gör en bedömning om de tror på idén, personen eller teamet. De gör därefter en enskild bedömning och ger tummen upp eller tummen ner. Detta styr sedan hur våra investerares kapital investeras.

Johan Enocson
Johan Enocson

Johan Enocson grundade Active Invest AB 2002. Idag äger koncernen företag inom en rad olika branscher, bland annat möbel- och trähustillverkning. Sedan starten har koncernen växt kraftigt och idag omsätter de ca 900 miljoner kronor och har ca 290 anställda. Johan utsågs 2014 av Ernst & Young till Entrepreneur Of The Year i region öst.

Christina Hammer
Christina Hammer

Christina är grundare av Hammer & Hanborg. Bolaget arbetar med management och kommunikation. De 80 anställda finns på företagets kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo. Hammer & Hanborgs utgångspunkt är att framgångsrika affärer byggs av människor med förmågan att kommunicera. Och så har det varit sedan bolaget grundades för över tjugo år sedan.

Greger Hagelin
Greger Hagelin

Greger Hagelin började som skateboardåkare i Los Angeles. Tillbaka i Sverige startade han först G-Spot och därefter WeSC som är noterat på OMX Stockholm. Sedan 2013 är Greger grundare och vd för Keyflow som har byggt en teknisk plattform för hantering av nattklubbars gästlistor och gäster. Keyflow har för närvarande snabb global expansion.

Johanna Fagrell
Johanna Fagrell

Johanna Fagrell Köhler har arbetat med entreprenörer och snabbväxande bolag i mer än 20 år. Runt millenieskiftet arbetade Johanna på Icon Medialab och därefter grundade hon designbyrån Summer. Senare blev hon VD för ONE Media. Hon har även varit VD för mobilbyrån Mobiento. Idag arbetar Johanna som styrelseledamot i ett flertal entreprenörsledda bolag. Johanna är vd för digitala byrån Creuna.

Jan Broman
Jan Broman

När bröderna Per och Jan Broman skulle dra igång Fotografiska var det ingen som trodde på deras idé. Sedan starten 2010 har Fotografiska blivit ett konceptmuseum i världsklass. Med 450.000 besökare 2014 är man näst största museum i Sverige. Men Fotografiska är egentligen inte ett museum utan drivs som en kommersiell verksamhet som inte tar emot en krona i bidrag. Nu förbereds lanseringen i London.

Peter Ingman
Peter Ingman

Peter är en av Sveriges verkliga internetpionjärer. Redan på 90-talet grundade han Spray Interactive Communication, ett dotterbolag till Spray. Efter anställningar på Razorfish och Cell grundade Peter MyNewsDesk, ett SaaS-bolag (Software as a service) inom pr. Efter 13 år som vd lämnade Peter MyNewsDesk i november 2015 och sysselsätter sig nu som affärsängel.

Jack Melcher-Claësson
Jack Melcher-Claësson

Jack Melcher-Claësson är en serieentreprenör och driver startup-verksamheten på Epicenter Stockholm. Jack är grundare av HiddenVC, Create Communication och Everysport Media Group (tidigare Traveas AB). Jack är också anlitad talare och moderator och arbetar som senior rådgivare till ett flertal företag.